http://www.kanalben.com/haber/481757/tuz-da-temize-cikti.html

ABD’li araştırmacıya göre, vücutta tuz azlığının oluşması, hücrelerde , organlarda genel bir şekilde dehidratasyona neden ololuyor.
Doğal hidratasyonu bozulmuş olan hücreler normal fonksiyonlarını yerine getiremiyorlar.
Sonuç olarak tuzu hiç tüketmeyenler ile az tüketenlerde vücut yağlanması artıyor, insülin  resistansı, metabolik sendrom gelişiyor, bel çevresi genişliyor, kan şekeri ve tansiyon yükseliyor, trigliseridler yükseliyor ve kalp krizi riski, şeker hastalığı riski ve felç riski hep birden artıyor. (Taubes. good calories. Fats, carbs, and the Controversial Science of diet and Health, Paperbeck-september 23, 2008.)

 ***

Gradual ve arkadaşları yaptıkları meta-analiz ile 275 bin hastayı incelemişler ve günde 2.6 gr ve 4.9 gr tuz tüketen kişilerde kardiyovasküler hastalık ve ölüm risklerinin çok düşük olduğunu 2015 yılında bildirmişlerdir. (Gradual N,et al.Compared with usual sodium intake,low and excessivsodium diets are asscociated with increased mortality: a meta-anaslysis. Am J Hypertens., 27(9):1129-1137)
Sağlık Bakanlığı ise tam aksi görüşte. Öneri şu:
Daha az tuz tüketin…”